Tavaszi klímakarbantartás: Kerülje el a klímabaleseteket!

Klíma és ami mögötte van…

Tapasztalataink azt mutatják, hogy sajnos sokan szeretik a klíma tisztítását a „ráér még” kategóriájú teendők közé sorolni. Pedig a klímát (mind a gépkocsiban használt, mind pedig a lakossági és ipari berendezések esetében is) évente minimum 1, de inkább 2 alkalommal javasolt szakemberrel kitísztíttatni.

Hogy miért van erre szükség?

A klímahasználat során, a berendezésben levegő áramlik keresztül, ami így összegyűjti a levegőből származó szennyeződéseket.

Ha nem végeztetjük el a karbantartást, az alábbi következményekkel számolhatunk:

 

-  A klímaberendezésünk a kelleténél sokkal több áramot fog fogyasztani:

A klíma beltéri egységének szűrőjén felhalmozódott szennyeződés megakadályozza a levegő szabad áramlását, ezáltal romlik a klíma hatékonysága. Ugyanazt a klíma teljesítményt sokkal drágábban állítja elő berendezésünk a klímahasználat során.

- Elősegítheti a betegségek kialalkulását:

A szűrőn nem fennakadó szennyeződések bejutnak a klíma belsejébe, ahol (hűtés üzemmódban) a nedves felületeken megtapadnak, ez a nedves környezet pedig igen jó táptalajt jelent a baktériumoknak és gombáknak, amelyek betegségeket okozhatnak.

Kapcsolódó kép

 

 

 

 

 

-Meghibásodik a berendezés:

A kihelyezett kültéri egység fokozottabban van kitéve a szennyezett levegőnek, így ennek tisztítására is kiemelt figyelmet kell fordítani. Ha nem ügyelünk megfelelően a kültéri egységre, akkor könnyen előfordulhat, hogy a környezeti szennyeződések (szálló szöszök, por, stb.) teljesen elzárják a levegő útját. Ez pedig a berendezés meghibásodásához vezethet.

-Készüléke elveszítheti a garanciáját:

Az otthon, egyénileg végzett tisztítás költséghatékony módszer lehet, ám nem helyettesíti a szakember által végzett karbantartást. A nem ellenőrzött tisztítószerek és műveletek kárt tehetnek berendezésében, amely ezáltal nemcsak meghibásodhat, de el is veszítheti garanciáját.

 

Képtalálat a következőre: „air conditioning cleaning”FONTOS!

A berendezés karbantartását MINDEN ESETBEN szakemberrel végeztessük!  Ha az elmúlt fél évben nem végzett karbantartást az ön berendezése is így nézhet ki!

Klímakarbantartás követően pedig látható a különbség!

 

 

Szeretné szakembereink megbízható, gyors  és költséghatékony segítségét kérni?

Forduljon hozzánk bizalommal!

Várjuk megkeresését e-mailen (ugyfelszolgalat@inviair.hu) és telefonon (+36 20 316 8500, +36 1 786 3675) egyaránt!