Egy átlagos klímahasználat esetén évente minimum 1-2x szükséges a berendezés karbantartása. Ha ez nem történik meg, súlyos következményekkel járhat a klímázás!

A klímahasználat során, a berendezésen levegő áramlik keresztül, amely így összegyűjti a levegőből származó szennyeződéseket.

  • Ha nem végeztetjük el a karbantartást, az alábbi következményekkel számolhatunk:
  • a klíma beltéri egységének szűrőjén felhalmozódott szennyeződés akadályozza a levegő szabad áramlását, így romlik a hatékonyság és drágább a klímahasználat.
  • a szűrőn nem fennakadó szennyeződések bejutnak a klíma belsejébe, ahol (hűtés üzemmódban) a nedves felületeken megtapadnak. Ez a nedves környezet kedvez a baktériumok és gombák kialakulásának és elszaporodásának, amelyek betegségeket okozhatnak.
  • a kültéri egység fokozottabban van kitéve a szennyezett levegőnek, így ennek tisztíttatására is nagyon oda kell figyelni. Ha nem ügyelünk megfelelően erre, akkor könnyen előfordulhat, hogy a környezeti szennyeződések (szálló szöszök) teljesen elzárják a levegő útját, ami a berendezés meghibásodásához vezethet.
  • Elveszítheti a készülék garanciáját!

FONTOS!

A berendezés karbantartását szakemberrel végeztessük!

Ha az elmúlt fél évben nem végeztetett karbantartást, tegye meg most!

Ha szeretne tőlünk segítséget kérni abban, hogy megfelelő szakembert küldjünk Önhöz a karbantartás elvégzéséhez, keressen minket telefonon elérhetőségeink valamelyikén, vagy az ugyfelszolgalat@inviair.hu-n!