AZ ALLERGIA TÜNETEINEK ENYHÍTÉSE KLÍMÁVAL? EZ VALÓBAN LEHETSÉGES?

Minden családban van legalább egy személy, akinek a tavasz beköszönte nem olyan felhőtlen, mint a többi ember számára. Tüsszögés, orrfolyás, szemviszketés és kellemetlen közérzet – az allergia tünetei. De hogyan segíthet egy légkondicionáló berendezés?

A titok: az antibakteriális szűrő! A rendszer ezen keresztül negatív ionokat bocsát a légáramba, amelyek sterilizálják a levegőt, illetve:

  • elpusztítják a kórokozókat, és baktériumokat
  • nyugtató hatással vannak az idegrendszerre
  • erősítik az immunrendszert
  • segítik az anyagcsere folyamatokat
  • pozitív hatással vannak a vérkeringésre

Vannak olyan berendezések, ahol a szűrő ezüstionokat is tartalmaz. Így amellett, hogy fertőtleníti a szoba levegőjét, behatol a baktériumok, valamint a kórokozók sejtszerkezetébe, meg tudja gátolni a növekedésüket, és el tudja pusztítani őket.

Nem elhanyagolható tényező a klímákban található párátlanító funkció sem, amelyek kivonják a párát a levegőből anélkül, hogy nagymértékben megváltoztatnák a hőmérsékletet. Ez hozzájárulhat a jobb közérzethez, illetve csökkentheti bizonyos betegségek kialakulásának kockázatát is.  

Fontos megjegyezni, hogy a nem inverteres berendezések esetében a levegő hűtése és a levegőszűrő hiánya is gondot okozhat inverteres társaikkal szemben. Az olcsóbb klímák kiszáríthatják a levegőt, amely rossz közérzetet, száj és torokszárazságot, valamint allergiához hasonló tüneteket okozhat.

Annak érdekében, hogy megtaláljuk az Ön számára a legmegfelelőbb klímát, kérjük keresse fel ügyfélszolgálatunkat, ahol kollégáink készséggel és szakértő tanácsadással állnak az Önök rendelkezésére: +36 20 316 8500, ugyfelszolgalat@inviair.hu