NIGHT MODE avagy hogyan takarítsunk meg pénzt és energiát a klíma éjszakai használatakor?

Mindannyiunknak ismerős az érzés, hogy nyáron, amikor kint tombol a forróság, még éjszaka sem hűl le annyira a levegő, hogy ne legyen szükség a klíma bekapcsolására még este is.

A legtöbben akkor követjük el a hibát, amikor nappal és este, a lefekvés idején ugyanarra a hőfokra állítjuk be a légkondicionálót. Itt szeretnénk felhívni a figyelmet arra, hogy ez nemcsak egészségtelen, de sajnos gazdaságosnak sem mondható. 

Felmerül a kérdés: Mi a helyes és takarékos megoldás? A NIGHT MÓD HASZNÁLATA

Éjszaka, a nappalitól néhány fokkal eltérő (nyáron magasabb, télen hűvösebb) hőmérséklet kedvez leginkább szervezetünknek. Ez az alapja a klíma éjszakai üzemmódjának is:

- A ventilátor sebesség vezérlése átáll auto módra.

- A beállított hőmérséklet 1 óra múlva 1°C-kal emelkedik hűtéskor, ill. 1°C-kal csökken fűtéskor.

- 2 óra múlva az eredetileg beállítotthoz képest 2°C-kal emelkedik ill. csökken az üzemmódtól függően, majd a továbbiakban ezt a hőmérsékletet tartja a klímaberendezés.

- 7 óra elteltével a készülék magától kikapcsol.

Látható, hogy a berendezés ebben az üzemmódban automatikusan megemeli, illetve lecsökkenti a beállított hőmérsékletet, így óvva az Ön egészségét és nyugodt alvásának biztosítását. Továbbá elősegíti a klímaberendezés működésének gazdaságosságát, ezáltal pénzt is megtakarít neked!