A MOBIL KLÍMA ELŐNYEI

Mi is az a mobil klíma?

Azokat a klímaberendezéseket hívjuk mobilklímának vagy mobil léghűtőnek, amelyek alkalmasak szállításra, és mozgatásra egyaránt. Görgős részekkel rendelkezik, így könnyítve meg a szerkezet áttelepítését egyik helyiségből a másikba. Hátránya, hogy szakértelem nélküli választás esetén könnyen a pénztárcánk rovására mehet a vásárlás, és későbbiekben a fenntartás is.

A jelenleg kereskedelmi forgalomban kapható berendezéseket két csoportra oszthatjuk: vannak úgynevezett vastag gégecsővel rendelkező típusok, illetve a mobil split klíma változatok, amelyek kihelyezhetőek kültérre is. A két típus között természetesen vannak design-beli és műszaki különbségek.

A mobilklímák vagy léghűtők működése igen hasonló a hagyományos klímaberendezésekéhez, ám mégis vannak különbségek. A külső térre is elhelyezhető szerkezet esetén – a split klímákhoz hasonlóan – a gép a külső kondenzátor segítségével adja le. A másik változatnál ezzel ellentétben a kondenzátor a gépen belül található, ahonnan egy belső ventillátoron keresztül fújja ki a szerkezet a meleg levegőt. Fontos megjegyezni, hogy a beltéri mobilklíma is képes hűtésre, de közel sem olyan hatóerővel, mint a kültéri változat, a villamos energiát viszont ugyanúgy fogyasztja, mint hatékonyabb társa. Ezért tapasztalhatjuk a vastag gégecsöves mobilklíma esetén, hogy „nem hűt rendesen”,

Az optimális hőfok elérése érdekében mindenképpen kültéri egységgel rendelkező mobil léghűtőt javaslunk, amelynek még a mérete miatt sem kell aggódnunk, hiszen egy kisebb méretű doboz nagyságának felel meg., amely egy flexibilis cső segítségével csatlakozik a mobil klíma belső egységéhez. 

A kültéren is elhelyezhető berendezések a split klímákhoz hasonló hatásfokkal bírnak, így érdemes ilyen készüléket választani. Így a legnagyobb nyári melegben sem kell bosszankodnunk a hőség, vagy a megemelkedett villanyszámla miatt.

Amennyiben szeretne egy igazán megbízható, csendes, energiahatékony és megannyi extrával rendelkező mobilklímát verhetetlen áron, a NORD LAFFIS a legjobb választás!

A terméket itt tekintheti meg: https://inviair.hu/termekek//nord-laffis-mobilklima

Regisztráció esetén további kedvezményekkel várjuk Önt!