Így használd a klímát ha kisgyermek van a családban!

Az interneten több cikk, Facebook post és fórum ír arról, hogy lehetnek e káros hatásai a klímahasználatnak, ha pici baba van a családban. Az alábbi írással szeretnénk eloszlatni az esetleges kételyeket és hasznos tanácsokat adni a megosztó témával kapcsolatban.

Valószínűleg minden szülő akinek gyermeke van, a gyermekorvosnak tette fel a fenti kérdést először. A válasz pedig gyaníthatóan az volt, hogy ésszerű használat és odafigyelés mellett a kicsire nemhogy károsan, de előnyösen hat a klímázás. Hiszen jobb egy páramentes szoba, mint egy forró, levegő nélküli.

Az első és legfontosabb dolog, hogy a légkondicionáló berendezés szűrői mindig tisztán legyenek tartva. A ki nem tisztított szűrő és az elhanyagolt klíma a bacilusok, baktériumok, és különböző gombák melegágya, amelyek betegségeket okozhatnak. (Természetesen, ha nincs kisgyerek a családban, a klímát akkor is szükséges évente kitisztíttatni). A klímakarbantartásról itt minden információt megtalálsz: https://inviair.hu/cikkek/klimakarbantartas-szakszeruen

A belső és a kinti hőmérséklet között ne legyen túl nagy az eltérés, mert ez rendkívül káros hatással van a szervezetre! A babák hőszabályozása sokkal lassabb, mint a felnőtteké, ezért érzékenyebb reakciókat válthat ki belőlük egy hirtelen hőmérsékletváltozás, arról nem is beszélve, hogy nagyobb esély van egy megfázásra, torokgyulladásra, súlyosabb esetben tüdőgyulladásra is. 

Szinte minden klíma esetében adott az előre beprogramozás lehetősége. Amennyiben a berendezés nem rendelkezik ilyen funkcióval, úgy manuálisan állítsuk be, hogy a légkondicionáló felfelé fújja a levegőt, és ne közvetlenül a kicsire, illetve ránk.

A legoptimálisabb hőmérséklet kb. 23-27 ˚C fok között van. Még a legnagyobb forróságban sem javasolják a  7 ˚C-nál drasztikusan több különbséget a kinti és a benti hőmérsékletet illetően.

A babát zárt, hosszú ujjú-, és hosszúszárú ruhába öltöztessük a légkondicionáló használatakor, ha szükséges takarjuk is be őt. 

 

A klíma a felnőttek bőrét is, de a kisgyermekekét  száríthatja, így fordítsunk fokozott figyelmet a testápolásra, hidratálásra.

Ha most készül klímát vásárolni, és pici babája várja otthon, szakértő csapatunk készséggel áll rendelkezésére szakszerű tanácsadással az alábbi elérhetőségeken:

(ugyfelszolgalat@inviair.hu)  +36 20 316 8500

 

Kérjen visszahívást!
Telefonszám:
+36 -
Visszahívásra alkalmas időpont
Dátum:
Időpont: